اشتباهات سئو چیست؟
در این مقاله می خواهیم به تکنیک ها و اشتباهات رایج در سئو سایت اشاره کنیم که اکثر وب مسترها آن را انجام میدهند و شما با دانستن این ها می توانید عملکرد بهتری در سئو سایت داشته باشید. اشتباهات سئو به مجموعه اشتباهاتی میگویند که مدیران سایت و سئوکاران انجام می دهند و این باعث نتیجه معکوس می شود. اما برای آنکه این موضوع را بهتر متوجه شویم بهتر است ابتدا به مفهوم سئو بپردازیم.
سئو یا بهینه سازی موتورهای جستجو، فرایندی برای افزایش ترافیک و بهبود رتبه صفحات وب یا وب سایت در صفحه نتایج موتورهای جستجو (SERP) است. برای به دست آوردن رتبه برتر برای کلمات کلیدی مورد نظر خود ، باید سئو سایت را بهبود ببخشید تا رتبه خود را افزایش دهید.
اگر به دنبال سئو سایت خود هستید و یا در سئو وب سایت خود به مشکل برخوردید، میتوانید از خدمات سئو سایت و یا مشاوره سئو ما استفاده کنید. کارشناسان آژانس تخصصی سئودیجیکو همواره آماده کمک به شما در جهت پیشرفت کسب و کارتان هستند.

در حالی که منابع آنلاین زیادی در مورد چگونگی بهبود شیوه های سئو یا بهترین روش های پیاده سازی استراتژی های سئو در صفحه و خارج از صفحه وجود دارد، اشتباهات سئو را نمی توان نادیده گرفت. در اینجا برخی از این اشتباهات سئو را که اکثر متخصصان مرتکب می شوند و راههایی برای رفع آنها ذکر شده است.
با دوره آموزشی بهینه سازی موتورهای جستجو، بسیاری از جنبه های سئو از جمله تحقیقات کلمات کلیدی، سئو فنی، ایجاد لینک و تجزیه و تحلیل را تا حدودی میتوانید فرا بگیرید. اما اجازه دهید اکنون با بررسی برخی از رایج ترین اشتباهات سئو یا شاید مشکلات سئو و نحوه رفع آنها شروع کنیم.
بررسی اشتباهات سئو
۱. سرعت سایت کند است
سرعت پایین سایت می تواند مانع از دسترسی افراد به محتوای صفحه شما شود. ناگزیر، سرعت پایین سایت برای افزایش ترافیک آن کاملا مغایرت دارد. اگر زمان و تلاش خود را برای افزایش ترافیک سایت صرف کنید ولی بارگیری صفحه زیادی طول بکشد کار شما اساساً بیهوده است چون مخاطب بیش از حداکثر 10 ثانیه منتظر لود شدن سایت نمیماند.

با مشاهده معیارهای عملکرد زیر می توانید سرعت صفحه خود را اندازه گیری کنید:
زمان بارگذاری صفحه
این مدت زمانی است که مرورگر درخواست را به سرور ارسال می کند تا زمانی که صفحه شما به طور کامل بارگیری و ارائه می شود، می گذرد. زمان بارگذاری صفحه را می توان با استفاده از عوامل زیر ارزیابی کرد:
- اولین رنگ محتوا : FCP یکی از معیارهایی است که در گزارش عملکرد Google Chrome Lighthouse دنبال می شود. این معیار نشاندهنده مدت زمانی (ثانیه ای) است که طول می کشد تا مرورگر شما اولین قطعه محتوای DOM را پس از ورود کاربر به صفحه شما ارائه دهد.
- زمان تعامل : Time to Interactive (TTI) معیاری است که سرعت بارگذاری صفحه را ثبت می کند. به عبارت دیگر، TTI معیاری از زمان لازم برای تبدیل شدن کامل صفحه به صفحه است. نمره TTI بر اساس داده های بایگانی HTTP جمع آوری می شود.
- زمان برای اولین بایت (TTFB) : مدت زمان بین ارسال درخواست به سرور و زمانی که مرورگر اولین بایت داده را دریافت می کند.
رفع مشکل سرعت سایت
صفحه وب خود را از طریق Google PageSpeed Insights اجرا کنید تا عملکرد صفحه خود را بررسی کنید تا به شما در درک بیشتر سرعت سایت کمک کند. بررسی و حل این مشکل بسیار مهم است و این یکی از اشتباهات سئویی است که سئوکاران و مدیران سایت ها آن را نادیده می گیرند.
عوامل متعددی می توانند باعث تاخیر در بارگذاری صفحه شما شوند ، از جمله:
- اندازه و قالب تصویر: اندازه تصویر را با کمک ابزارهای ویرایش تصویر و استفاده از فرمت های تصویری مانند JPEG 2000 ، JPEG XR و WebP برای کاهش پهنای باند مصرفی تصاویر بر روی 72dpi تنظیم کنید.
- تغییر مسیرها: اگرچه برخی از تغییر مسیرها اجتناب ناپذیر هستند، اما رفع آنها سرعت سرویس دهی را افزایش می دهد. یک ممیزی سایت برای همه URL های داخلی که باعث تغییر مسیرها می شوند تهیه کرده و آنها را تعمیر کنید.
- جاوا اسکریپت و CSS: فشرده سازی جاوا اسکریپت و کد CSS با استفاده از برخی افزونه ها مثل wp rocket و … باعث کاهش زمان بارگذاری می شود.
2. محتوای تکراری

محتوای تکراری به محتوایی اطلاق می شود که مشابه محتوای سایتهای دیگر یا مشابه محتوای دیگری از سایت شما باشد. اگرچه گوگل برای محتوای تکراری امتیاز منفی تعیین نمی کند، اما به احتمال زیاد بر رتبه بندی صفحات وب تأثیر می گذارد.
از آنجا که موتورهای جستجو به ندرت نسخه یکسانی از دو محتوا را در نتایج نشان می دهند، محتوایی را انتخاب می کند که بیشتر مورد توجه خوانندگان قرار میگیرد.
رفع مشکل محتوای تکراری
از آنجا که محتوا پادشاه هر وب سایتی است، داشتن محتوای منحصر به فرد که مخاطب را قادر می سازد اطلاعات دقیق در مورد محصولات یا خدمات شما را بدست آورد، می تواند به شما کمک کند تا به عنوان یک بازیگر قابل اعتماد در بازار شناخته شوید.
بنابراین برای رفع این اشتباه سئو، قبل از انتشار هرگونه محتوا در صفحه وب خود، اطمینان حاصل کنید که در هیچ جا تکرار نشده باشد. به عنوان مثال، با ابزارهایی مانند Copyscape، می توانید نسخه های صفحه خود را در وب جستجو کرده و محتوای تکراری را حذف کنید.
اگر فرصت کافی برای تولید محتوا ندارید میتوانید این کار را به تیم تولید محتوای سئودیجیکو بسپارید. اعضای تیم حرفهای ما با تولید محتواهای خاص و بازاریابی محتوایی حرفهای، این نیاز شما را به طور کامل رفع میکنند.
۳. تصاویر بدون تگ alt

برچسب های جایگزین یا alt tag ها ویژگی های HTML تصاویر هستند که به توصیف محتوا کمک می کنند. پس تگ های alt باید مورد توجه قرار گیرند. مواردی وجود دارد که اجزای تصویر در وب سایت شما به دلیل نام فایل نامناسب، مسیر نادرست فایل یا پسوند اشتباه استفاده نمی شود.
در این موارد، یک تگ alt برای تصویر محتویات و عملکردهای آن را در صفحه توضیح می دهد. همچنین با کمک به خزنده ها در درک اطلاعات صفحه، کلمه کلیدی مورد نظر را تقویت می کند. تصاویر شکسته یا برچسب های alt گم شده خطاهای متداولی هستند.
این یکی از اشتباهات سئو است که متاسفانه بسیاری از سئوکاران آن را نادیده می گیرند که در افزایش رتبه سایت بسیار اهمیت دارد.
رفع این اشتباه سئو
پیاده سازی برچسب های alt بسیار ساده است. در کد HTML خود، تگ img را بیابید و یک تگ alt به آن اضافه کنید. اگر وبلاگ وردپرس دارید می توانید این موارد را به راحتی به تصاویر خود اضافه کنید.
۴. مطالب و اطلاعات منسوخ شده در سایت
محتوای قدیمی در وب سایت شما می تواند اعتبار سایت شما را پایین بکشد. نرخ پرش چنین صفحاتی می تواند به شدت افزایش یابد که این اصلا مناسب نیست. سعی کنید در حوزه فعالیت خود، محتوایی همیشه سبز تولید کنید. برای مثال، محتوایی با عنوان ” چگونه در سریع ترین زمان لاغر شویم”، محتواییست که همیشه سرچ میشود و همیشه مخاطبانی دارای اضافه وزن هستند که به خواندن مطلب شما نیاز دارند.
رفع این اشتباه رایج سئو
برای رفع این اشتباه سئو، اطمینان حاصل کنید که محتوایی که ارسال می کنید دارای کیفیت بالا و اطلاعات مرتبط است. همیشه بهترین،مفیدترین و بهینه سازی شدهترین محتوای خود را به موتورهای جستجو بدهید. همچنین برای این مورد که از رایج ترین اشتباهات سئو است می توانید به صورت دوره ای محتوای سایت خود را به روز نمایید.
۵. عدم بهینه سازی وب سایت شما برای موبایل

طراحی ریسپانسیو به معنای این است که یک وبسایت به صورتی طراحی و ساخته شده باشد تا تمام محتوای آن، تصاویر، ویدیو ها و ساختار سایت به شکل مشابه، درست و به زیبایی در تمام دستگاههای دیگر چینش شود و به راحتی توسط کاربر قابل مشاهده و استفاده باشد.
در حال حاضر، بسیاری از کاربران بیشتر از دستگاه های تلفن همراه استفاده میکنند تا رایانه ها. داشتن وب سایت های سازگار با تلفن همراه مزایای متعددی دارند زیرا بیش از نیمی از نتایج جستجو در Google را تشکیل می دهند. در عین حال، اگر صفحه شما برای موبایل بهینه نشده باشد، تقریبا بیش از نیمی از مخاطبانتان را از دست خواهید داد.
این مورد بسیار مهم است که سایت شما حتما آن را رعایت کرده باشد زیرا امروزه گوگل به کاربران موبایل بسیار اهمیت می دهد و حتی برای جستجوهای خاص آن ها محتوای مخصوصی را نشان می دهد که برای موبایل بهینه سازی شده باشد.
رفع مشکل ریسپانسیو نبودن سایت
اگر از وردپرس استفاده میکنید، افزونه هایی مثل WPtouch، SiteOrigin میتوانند در ریسپانسیو کردن سایت شما موثر باشند. کار با این افزونهها بسیار راحت است و نیاز به آموزش خاصی ندارد. اگر از CMS اختصاصی استفاده میکنید، بهتر است این کار را به یک برنامه نویس بسپارید تا با قرار دادن چند قطعه کد در هدر و بخش CSS سایت شما، این مشکل را برایتان حل کند.
6. لینکهای شکسته
اگر کاربران از طریق موتور های جستجو با کلیک برروی لینکی به سایت شما دسترسی پیدا کنند و با خطای 404 روبرو شوند، تأثیر بدی در ذهنشان از سایت شما درست میکند. این یکی از مهم ترین اشتباهات سئو است که بسیاری از سایت ها دچار آن هستند و گوگل به شدت به آن حساس است.
اگر ربات خزنده گوگل وارد یکی از صفحات سایت شما شود و به ارور ۴۰۴ برخورد کند اصلا با آن تعارف ندارد و به سرعت آن را از نتایج حذف می کند! لینکهای شکسته به دو نوع داخلی و خارجی تقسیم میشوند.
درواقع اگر بدانید چه چیزی باعث به وجود آمدن لینک های شکسته میشود، به راحتی میتوانید از تولید آنها در سایت خود جلوگیری کنید. به طور کلی لینک های شکسته بر اساس دو دلیل زیر به وجود میآیند:
- آدرس URL یک صفحه از سایت خود را ویرایش میکنید و وقتی کاربری از طریق نتایج صفحه جستجو و با آدرس قبلی حذف شده وارد صفحه میشود، دیگر محتوایی به او نمایش داده نمیشود.
- وقتی صفحهای از سایت خود را حذف میکنید اما هیچ جایگزینی برای آن صفحه تعیین نمیکنید. پس وقتی کاربری وارد صفحه حذف شده شما شود، با یک صفحه 404 روبرو میشود.
رفع این مشکل
خود ابزار گوگل سرچ کنسول به شما نشان میدهد که کدام یک از صفحات شما لینک شکسته دارند و به صفحه 404 منتهی میشوند. حتی می توانید از Ahrefs برای یافتن پیوندهای شکسته استفاده کنید. این مشکل باید در اسرع وقت برطرف شود تا به سئو سایت شما آسیب نزند.
برای رفع لینک های شکسته، یا محتوای صفحه را جایگزین و دوباره ایجاد کنید و یا از ریدایرکت 301 استفاده کنید تا مخاطبان خود را به سمت محتوای مشابه سایت خود هدایت کنید.
7. طول نامناسب تگهای عنوان و توضیحات متا
عنوان متا یا تگ عنوان یک عنصر HTML است که عنوان یک صفحه وب را مشخص می کند. برچسب توضیحات متا برچسبی است که خلاصه ای از محتوای صفحه شما را ارائه می دهد. استفاده نادرست از آن نیز یکی از اشتباهات رایج در سئو است که باعث عدم نمایش صحیح وب سایت در نتایج می شود که هم گوگل روی آن به شدت حساس است و هم دقت نکردن به آن باعث میشود کاربران کمتری بر روی نتایج سایت شما کلیک کنند.
فرمت بهینه برای نوشتن عنوان متا عبارت است از:
“کلید واژه اصلی | کلید واژه ثانویه | نام تجاری”
طول مطلوب عنوان متا 50-60 کاراکتر یا بسته به محتوای شماست (گوگل عناوینی را در حدود 600 پیکسل نمایش می دهد). علاوه بر نمایش در نتایج گوگل، عنوان متا حتی در مرورگر وب و رسانه های اجتماعی نشان داده می شود.
طول مطلوب برای توضیحات متا 50 تا 160 کاراکتر است. اگرچه توضیحات متا به طور مستقیم بر سئو تأثیر نمی گذارد ، اما بر CTR و به نوبه خود بر رتبه بندی تأثیر می گذارد. به عبارت دیگر، توضیحات متا می تواند به طور غیر مستقیم بر سئو تأثیر بگذارد.
رفع این اشتباه رابج سئو
CTA های واضح را در توضیحات متای خود اضافه کنید. از کلمات کلیدی مورد نظر خود استفاده کنید و اطمینان حاصل کنید که کلمات برچسب های توضیحات و عنوان در اندازه مناسب قرار دارند.
برچسب های عنوان را با کلمات کلیدی سئو خود بیش از حد بهینه نکنید. اطمینان حاصل کنید که عناوین شما به راحتی برای بینندگان قابل درک و جذاب است.
در ضمن اگر تگ توضیحات متا را به صفحه خود اضافه نکنید، خود گوگل ممکن است اولین متن موجود در صفحه شما را ثبت کند، و این شاید تجربه کاربری خوبی ایجاد نکند. همچنین ، مطمئن شوید که توضیحات متا و برچسب های عنوان شما برای همه صفحات شما منحصر به فرد است.
اشتباه بعدی در مورد سئو، داشتن URL های طولانی است که برای موتور جستجو مناسب نیستند.

8. URL های طولانی و نامناسب
URLهای مناسب برای سئو لینکهایی هستند که برای پاسخگویی به نیازهای کاربران طراحی شدهاند و گوگل نیز از این URLها به طور کامل استقبال میکند. URLها وقتی برای سئو بهینه شده هستند که علاوه بر کوتاه بودن، دارای کلمات کلیدی هستند که این موضوع یکی از مهمترین موضوعاتی است که باید به آن پرداخته شود. در وافع، URLها آنقدر مهم هستند که راهنمای شروع سئو گوگل، کل یک بخش را به طور کامل به آنها اختصاص داده است.
به نکات زیر برای ساخت یک URL عالی و مناسب سئو، دقت کنید:
- از یک کلمه کلیدی در URL استفاده کنید.
- از خط فاصله میان کلمات استفاده کنید.
- از URLهای کوتاه استفاده کنید.
- از حروف کوچک برای URLها استفاده کنید؛ یکدست باشید.
9. تغییر مسیرهای اشتباه
مسئله ‘Error Too Many Redirects’ یا همان تغییر بیش از حد مسیر، در بعضی از سایتها بوجود میآید که باید برطرف شود. این خطای رایج در وردپرس، ممکن است توسط یک افزونه یا تنظیمات نادرست ایجاد شود. با این وجود، کاربران در وب سایت های وردپرسی خود قفل می شوند و این امر مشکل ساز است.
حتما میدانید که وردپرس از ویژگی ساختار URL مناسب SEO استفاده می کند که از عملکرد هدایت استفاده می کند. به خاطر همین، بسیاری از افزونه های محبوب وردپرس از این ویژگی برای تنظیم هدایت های موقت ۳۰۱، تغییر مسیر دائمی و رفع خطاهای ۴۰۴ استفاده می کنند. اگر از افزونهای برای رفع مشکل محتوای ناامن SSL یا یک افزونه ذخیره وردپرس استفاده می کنید، ممکن است این موارد نیز روی هدایت ها تأثیر بگذارند و باعث این خطا شوند.
رفع این مشکل
هدایت نسخه HTTP صفحه خود به HTTPS (اگر قبلاً انجام نشده است).
می توانید سایت خود را از طریق Scroaming Frog اجرا کنید. با استفاده از گزارش همه پیوندها در منوی Bulk Export، می توانید تمام پیوندهای داخلی خود را که دارای ریدایرکت 301 هستند، از نقشه سایت خود پاک کنید.
تمام تغییر مسیرهای تغییر یافته در سایت خود را جهت بهبود رتبه سایت برطرف کنید. همه زنجیره ها و حلقه های تغییر مسیر را پیدا کرده و تعمیر کنید. همچنین کوکی های مرورگر وب شما شاید دلیل اصلی این خطا باشد. با استفاده از یک مرورگر وب دیگر مثل Firefox ، Safari ، Opera و غیره به وب سایت خود دسترسی پیدا کنید.
10. برچسب گذاری اشتباه
در سالهای قبل، یک محصول در سایتی، دارای بیشتر از 50 برچسب مختلف بود! در واقع مشاهده چنین صفحاتی تا همین 6 یا 7 سال پیش در وب فارسی، نشان دهنده این بود که وب سایت به دست یک سئوکار حرفه ای سئو شده است. این روش برچسب گذاشتن برای محصولات در آن سالها واقعا بازدهی مناسبی داشت.
اما امروزه چنین برچسب گذاریهایی صرفا باعث ایجاد صفحات تکراری و زامبی پیجها در سایت و افزایش احتمال به وجود آمدن duplicate content و پنالتی شدن از طرف گوگل می شود. پیشنهاد می کنیم که دیگر مثل قبل برای ارتقای سئو شدن صفحات در نتایج گوگل، از این روش برچسب یا همان tag گذاری در وب سایت خود خودداری کنید. اما روش صحیح برچسب گذاری چگونه است؟
برچسب ها دقیقا مثل ساختار دسته بندی (category) محتوای متنی یا محصولات را دسته بندی میکنند تا کاربران بتوانند بهتر از قبل به آنها دسترسی داشته باشند. مثلا ما برای بهبود تجربه کاربری سایت، بخشی از مقالات سایتمان را با دسته بندی “سئو سایت” منتشر می کنیم.
در ادامه برای کاربرانی که فقط به دنبال پیدا کردن مقالات مربوط به سئو خارجی هستند، مقالات مرتبط به این موضوع را با برچسب “سئو خارجی” منتشر میکنیم. این ساختار صحیح استفاده از برچسب و دستهبندی است.
در این نوشته به 10 مورد از اشتباهاتی که بعضی از سئوکاران انجام میدهند پرداختیم و راه حلهایی جهت رفع آن ارائه دادیم. آژانس تخصصی سئودیجیکو نیز آمادهی ارتقای رتبه سایت شماست. تنها کافیست تا سفارش سئو خود را ثبت کنید تا در طی چند ساعت، کارشناسان ما با شما تماس بگیرند و راهنمایی های لازم را انجام دهند. هدف تیم ما، پیشرفت کسب و کار شماست.
( استانداردهای سئو ، جدیدترین تکنیک های سئو ، فاکتور های گوگل برای سئو ، تکنیک سئو ، اشتباهات سئو )