سئو داخلی سایت چیست؟
سئو داخلی که به عنوان سئوی داخل صفحه یا On page SEO نیز شناخته می شود، فعالیتی است که برای بهینه سازی محتوای صفحات وب برای موتورهای جستجو و کاربران انجام میشود. شیوه های معمول SEO در داخل صفحه شامل بهینه سازی برچسبها، عنوان، محتوا، لینک سازی داخلی، URL ها و … میباشد. برخی فاکتور های آن مربوط به کدنویسی داخلی است که به منظور افزایش رتبه سایت در گوگل است.
چرا سئو داخلی سایت مهم است؟
سئوی داخلی اهمیت زیادی دارد زیرا به موتورهای جستجو کمک می کند تا وب سایت شما و محتوای درون آن را راحتتر بفهمند و درک کنند. با یک سئوی داخلی حرفهای، ربات ها یا خزندههای گوگل به راحتی میتوانند درون سایت شما پیمایش کنند و این امر، سرعت ایندکس صفحات شما را به طور چشمگیری بالا میبرد. گوگل با انبوهی از الگوریتمهای پیچیده اش، در حال حاضر بسیار به سئو داخلی سایت اهمیت می دهد.
پس تا اینجا متوجه شدیم که on page SEO برای هر سایتی ضروری است و شما برای ارتقای رتبه سایتتان به آن نیاز دارید، پس حتما سئوی داخلی سایت خود را به متخصصان حرفهای در این زمینه بسپارید. سئوکاران ارشد تیم سئودیجیکو نیز در هر زمانی آمادهی خدمترسانی به شما در جهت پیشرفت کسب و کار شما هستند.
در واقع سئو داخلی باعث افزایش بازدید و ترافیک سایت شما می شود. همچنین با سئو داخلی، سایت شما بهینه تر خواهد شد و کاربران و مشتریان شما به سادگی به آنچه که می خواهند می رسند. به طور کلی بهینه سازی داخلی سایت باعث افزایش فروش شما می شود. بدین منظور، برای مشاهده خدمات ارائه شده توسط تیم ما، شما عزیزان میتوانید به صفحهی خدمات سئو سایت مراجعه کنید.
۱۰ نکته طلایی برای بهبود سئو داخلی سایت شما

1. انتخاب کلمه کلیدی مناسب
در این مرحله باید بفهمید که مخاطبان شما می خواهند چه چیزی را پیدا کنند. باید تعیین کنیم که کدام کلمات کلیدی استراتژیک را برای محتوای وب سایت خود در نظر بگیریم تا هم سرچ ماهانهی بالایی داشته باشند و هم در صورت ممکن، رقابت کمتری نسبت به کلمههای دیگر داشته باشند. سپس باید طبق جنس کلمه کلیدی خود، لندینگ پیج یا همان صفحه فرود مناسب طراحی کنیم.
تحقیق برای انتخاب کلمات کلیدی مناسب و هم خانوادههای این کلمات، داده های جستجوی خاصی را در اختیار شما قرار می دهد که می تواند به شما در پاسخگویی به سوالات زیر کمک کند:
- مردم بدنبال چه چیزی هستند؟
- تعداد سرچ ماهانهی کلمه چقدر است؟
- آنها این اطلاعات را در چه قالب محتوایی می خواهند؟
در این فصل، شما ابزارها و استراتژی هایی برای کشف این اطلاعات و همچنین تاکتیک هایی را خواهید آموخت که به شما کمک می کند تا کلمه کلیدی درست و دقیق را انتخاب و محتوای قوی و خاص ایجاد کنید. هنگامی که متوجه می شوید مخاطبان هدف شما، در جستجوی چه کلماتی هستند، دنیای جدیدی از سئو استراتژیک را کشف می کنید!

قبل از تحقیق در مورد کلمات کلیدی برای ارتقای سئو داخی سایت خود، سوالات خود را مطرح کرده و یادداشت نمایید.
قبل از اینکه بتوانید از طریق بهینه سازی موتورهای جستجو به یک کسب و کار کمک کنید، ابتدا باید ماهیت کسب و کار و زمینه کاری آن را بدرستی بشناسید، همچنین بدانید مشتریانشان چه کسانی هستند و اهداف آنها چیست. افراد زیادی این مرحله برنامهریزی مهم را دور می زنند زیرا پیدا کردن کلمات کلیدی دقیق، زمانبر است .
برای شروع، احتمالا برخی کلمات در ذهنتان است که فکر میکنید کلمه هدف شماست. می توانید آن کلمات کلیدی را مثلا در ابزار Moz وارد کنید تا میانگین حجم جستجوی ماهانه و کلمات کلیدی مشابه و هم خانواده آن را پیدا کنید.
از آنجایی که سئوی کلمات کلیدی با رقابت بالا و پایین برای سایت شما ضروری است، یادگیری تحلیل بیشتر در مورد حجم جستجوی کلمات می تواند به شما در اولویت بندی کلمات کلیدی و انتخاب مواردی که بیشترین مزیت استراتژیک را برای وب سایت شما دارد، کمک کند.

2. تاثیر انتخاب عنوان مناسب بر سئو داخلی
انتخاب عنوان مناسب برای محتوای سایت خود، تاثیر مستقیمی با CTR یا همان نرخ کلیک سایت شما دارد؛ هر چه CTR سایت شما افزایش یابد، طبیعتا رتبه شما نیز ارتقا پیدا میکند. اگر به منبع یک صفحه نگاه کنید (روی صفحه راست کلیک کنید، سپس View Page Source را انتخاب کنید) ، در قسمت head یک تگ پیدا می کنید. به نظر می رسد اینطور باشد:
<title>This is an example page title – Example.com</title>
این تگ عنوان HTML است که در واقع عنوانی که برای محتوای خود انتخاب میکنبد در این تگ قرار میگیرد. وقتی کلمهای را در موتور جستجو سرچ می کنید، لیستی از نتایج را در صفحه SERP که به صورت ردیف به ردیف ظاهر می شوند دریافت می کنید. این نتایج شامل عنوان SEO با یک URL و توضیحات متا است. البته، برخی از نتایج غنی، رتبه بندی و سایر اطلاعات اضافی که مربوط به Schema کد ها است را نشان می دهند.
در بیشتر موارد، اولین چیزی که افراد حتی قبل از ورود به سایت شما می بینند، عنوان SEO است که نباید آن را با عنوان اصلی صفحه اشتباه بگیرید.
عنوان اصلی متنی است که در تگ H1 سایت شما قرار دارد و کاربران بعد از کلیک بر روی عنوان SEO و وارد شدن به صفحه مورد نظر مشاهده می کنند. اما اخیرا Google همیشه از عنوان صفحه شما استفاده نمی کند.
در آگوست 2021، گوگل یک بروز رسانی در الگوریتمهای خود انجام داد. این بدان معناست که گاهی اوقات عنوان متفاوتی در نتایج جستجوی خود با نامی که شما تعیین کرده اید نمایش می دهد. قبل از اینکه به این موضوع بپردازیم ، خوب است توجه داشته باشید که در بیشتر موارد (بیش از 80 درصد مواقع) تگ عنوان HTML که صفحه شما خروجی می دهد هنوز به احتمال زیاد مورد استفاده قرار می گیرد.
هدف از عنوان سئو شما این است که مخاطبان روی آن کلیک، از وب سایت شما بازدید کنند و پست شما را بخوانند یا محصول شما را بخرند. اگر عنوان شما به اندازه کافی خوب نباشد، افراد آن را نادیده می گیرند و به سایت رقبای شما میروند. در اصل، دو هدف وجود دارد که می خواهید با عنوان به آنها برسید:
- باید به شما در رتبه بندی یک کلمه کلیدی کمک کند.
- باید برای کاربر جذاب باشد تا روی لینک صفحه شما کلیک کند.
Google هنگام تصمیم گیری در مورد کیفیت محتوای صفحه شما در یک کلمه کلیدی خاص، از سیگنال های مختلفی استفاده می کند. حتی اگر در ابتدا رتبه خوبی دارید، اما هیچ کس روی نتیجه شما کلیک نمی کند، مطمئنا رتبه بندی صفحه شما پسرفت می کند. مخالفش هم درست است.
در ابتدا، ممکن است در نتایج جستجو موقعیت پایین تری داشته باشید. اما اگر عنوان شما باعث شود افراد روی آن کلیک کنند، Google متوجه کیفیت محتوای شما می شود. در نتیجه با گذشت زمان، رتبه بندی شما ممکن است بهبود یابد.
3. استفاده درست از تگهای H1, H2,… برای بهبود سئو داخلی

بهینه سازی متن عنوانها به تنهایی باعث نمی شود محتوای صفحه وب بهتر سازماندهی شده و خواندن آنها آسان تر شود.
اگر رباتهای گوگل نتوانند در صفحهای بخزند، طبیعتا نمی توانند آن را رتبه بندی کنند. استفاده از تگهای سرصفحه یکی از راههای آسان برای بهبود سئو داخلی صفحات است. انواع مختلفی از تگهای هدر وجود دارد که بر اساس اعداد طبقه بندی شده اند، از H1 تا H6. هر کدام از این تگهای H، تفاوتهای کمی با هم دارند و به خزنده های موتورهای جستجو مانند Googlebot اطلاعات ارزشمندی در مورد آن صفحه می دهند.
محتوای تگ H1 در اصل فقط یک کد است که به مرورگر وب رایانه می گوید که چگونه محتوا باید نمایش داده شود و به گوگل نیز میفهماند که متن درباره چه موضوعی صحبت میکند. فرم کلی تگ H1 مانند زیر است :
<h1> در اینجا یک برچسب H1 وجود دارد </h1>
تگ H1
تگ H1 از مهمترین تگها برای بهینه سازی و سئو داخلی سایت محسوب می شود. چرا؟ چون در اصل عنوان صفحه است. تگ عنوان H1 یک عامل مهم رتبه بندی است و ربات های موتور جستجو از آن برای فهمیدن موضوع صفحه مورد نظر استفاده میکنند. در ضمن، استفاده بیش از یک بار تگ H1 در صفحه، کار اشتباهی است و در ساختار سایت و بحث سئو و بهینه سازی وب سایت تاثیر منفی خواهد داشت.
تگ های H2
اگر تگ H1 مانند عنوان کتاب باشد، تگ H2 مانند سر فصل ها هستند. می توانید از عناوین H2 برای تقسیم بندی مطالب خود به بخش های منطقی استفاده کنید. بنابراین، این مورد نیز نشان می دهد تگ های H2 نیز بسیار برای سئو داخلی مهم است اما باید دانست که در این تگ بهتر است به شکل دیگری کلمه کلیدی را قرار دهیم مانند استفاده از کلمات کلیدی فرعی!
به عنوان مثال ، اگر عنوان صفحه “بهترین شیوه های SEO سایت در سال 2021 و نحوه اجرای آنها” باشد، می توانید محتوا را به دو “فصل” اصلی تقسیم کنید: لیستی از بهترین شیوه ها و نحوه پیاده سازی آنها.
تگ های H3
تگ های H3 محتوای شما را بیشتر تقسیم بندی و روشن می کند. در واقع سر تیتر های تگ H3، زیر مجموعه سر تیتر های تگ H2 هستند و درباره تیتر تگ H2 به صورت جزئئ صحبت میکند
تگ های H4 تا H6
تگهای H4 ، H5 و H6 محتوای صفحه را بیشتر سازماندهی می کنند. آنها به شما این امکان را می دهند که جزئیات بیشتری را اضافه کنید بدون این که خواننده را با تکه های سخت متن درگیر کنید. آخرین و مهمترین موضوع این است که سرفصل ها می توانند به طور مستقیم به SEO سایت شما کمک کنند. موتورهای جستجو مانند Google کاربر پسند بودن را به عنوان یک عامل مهم سئو داخلی برای رتبه بندی در نظر می گیرند. رباتها استفاده درست از تگهای H را به عنوان یک امتیاز مثبت در نظر میگیرند زیرا قالب بندی صفحه را بدرستی ایجاد می کنند.
در اینجا طرح کلی یک محتوای فرضی در مورد “مزایای ورزش برای سلامتی” را در نظر گرفتیم. شما می توانید از این الگو به عنوان یک نقطه مرجع برای تعیین نحوه ایجاد سطوح سرفصل در محتوای خود استفاده کنید که برای سئو داخلی سایت شما ضروری است:
- H1: مزایای ورزش برای سلامتی
- H2: مزایای ورزش برای سلامت روان
- H3: کاهش استرس
- H3: کاهش اضطراب
- H3: کاهش خطر افسردگی
- H2: فواید فیزیکی ورزش
- H3: بهبود استقامت قلبی عروقی
- H3: عضلات قوی را ارتقا دهید
- H3: افزایش انعطاف پذیری

4. حجم محتوا
به نظر می رسد طول مطلوب پست برای سئو از 2250 تا 2500 کلمه باشد. البته بستگی به جنس کلمه کلیدی و رقبای شما نیز دارد.
همچنین محتوای خود را باید در حدی جذاب بنویسید که مخاطب آن را به اشتراک بگذارد و یا آن را ذخیره کند. پست های طولانیتر احتمالاً بک لینک با کیفیت ایجاد می کنند که به نوبه خود بر عوامل رتبه بندی تأثیر می گذارد.
در محتوای خود سعی کنید از عکسهای مناسب و مرتبط استفاده کنید. کلمهی کلیدی و کلمات هم خانوادهی آن را بولد کنید و با رنگ متفاوتی آنها را بنویسید.
همچنین سعی کنید حجم پاراگرافهای متن شما از سه یا چهار خط بیشتر نشوند.
5. نوع و کیفیت محتوا در سئو داخلی
محتوایی بنویسید که یونیک باشد و از سایت دیگر کپی نشده باشد. محتوایی که قبلا در سایت شما منتشر شده است را کپی نکنید زیرا برای بهینه سازی داخلی سایت شما مضر است و تاثیر منفی شدیدی دارد. اگر دو محتوای بسیار شبیه به هم دارید، حتما به یک کدام از آنها Canonical بزنید.
اگر سایت شما دارای محتوایی باشد که از سایتهای دیگر کپی شده است موتورهای جستجو ممکن است سایت شما را جریمه یا Penalty کنند و صفحه شما را در نتایج نمایش ندهند. حتی وقتی محتوای خود را فقط به منظور رتبهبندی سئو ایجاد میکنید همیشه به یاد داشته باشید که اولویت تمرکز شما باید بر روی محتوایی باکیفیت باشد. اگر محتوایی را کپی کردید و در سایت خود قرار دادید، حتما منبع سایت خود را در زیر متن خود بنویسید و به آن صفحه لینک بدهید.
نوشتن یک مقاله با کیفیت و مناسب یعنی مطالب سایت شما باید خلاصه و مفید باشد. محتوای خود را طوری بنویسید که اکثریت مخاطبان آن را بفهمند و از کلمات اختصاصی تا حد ممکن استفاده نکنید.
به موتورهای جستجو کمک کنید تا با استفاده از کلمه کلیدی اصلی در کل محتوا، موضوع محتوای شما را تشخیص دهد. شما باید چگالی کلمه کلیدی محتوای خود را بین 2 تا 3 درصد حفظ کنید.
سعی کنید این کلمات را به حالت طبیعی در محتوای خود بگنجانید و خود را مجبور به استفاده از آنها نکنید. هم خوانندگان و هم موتورهای جستجو از محتوایی خوششان میآید که درک آن آسان باشد. از محتوا و همچنین قالببندی استفاده کنید که بتوان آن را سریع مطالعه و بررسی کرد.
6. لینک سازی داخلی

این نکته عیار سایت شما را در سئو داخلی مشخص می کند. شما در هر محتوایی که در سایت خود قرار می دهید باید به 2 تا 5 صفحه مرتبط دیگر در سایت خود لینک دهید. این مورد باعث می شود که هم گوگل صفحات سایت شما را بهتر دسته بندی و ایندکس نماید و هم باعث می شود که کاربران و بازدید کنندگان سایت شما از صفحات دیگر سایت شما نیز بازدید نمایند.
لینکهایی که به صفحات سایت خود میدهید به موتورهای جستجو کمک میکند تا محتوای شما را بهتر درک کنند. لینکهای داخلی مرتبط با صفحات دیگر سایت خود را به محتوا اضافه کنید و در صورت امکان از کلمه کلیدی هدف به عنوان متن لینک استفاده کنید.
برای لینک سازی داخلی روشهای متفاوتی وجود دارد. یک سئوکار حرفهای، بر اساس جدیدترین آپدیتهای گوگل، انواع روشهای لینک سازی داخلی را امتحان میکند و بر اساس تجربه،میداند که کدام روش مناسب چه نوع سایتی است. سئو سایت خود را میتوانید به کارشناسان سئوی سئودیجیکو بسپارید تا بی دغدغه، شاهد رشد سایت خود در بازه زمانی کوتاهی باشید.
7. استفاده از عکس در محتوا
رعایت این نکته یکی از اصول سئو داخلی است و بسیار مهم است. در محتوای خود باید از چندین عکس با کیفیت و مرتبط با موضوع متن استفاده نمایید. این نکته زمانی اهیمت بیشتری می یابد که بدانید گوگل امروزه به محتوا های تصویری بسیار اهمیت بیشتری میدهد و کاربران نیز محتواهایی که با عکس بسیار همراه است را بیشتر می پسندند.
نکته مهم این است که کلید واژه اصلی را به تگ alt تصویر به منظور سئو تصاویر برای موتور های جستجو اضافه کنید. همچنین اندازه و حجم تصاویر نیز بسیار مهم است زیرا در سرعت لود سایت شما تاثیر بسیاری دارد.
8. استفاده از ویدیو در محتوا

استفاده از ویدیو در محتوا نیز یکی از موارد سئو داخلی است که به سایت شما کمک می کند. کاربران این روزها وقت زیادی را در شبکه های اجتماعی صرف دیدن ویدیو می کنند. ویدیو ها اهمیت بسیاری دارند زیرا باعث می شود که کاربر وقت بیشتری را در سایت شما بگذراند که این مورد بسیار مهم است و گوگل آن را ارزشمند می داند.
تایم ویدیوی شما هم اهمیت دارد و باید بسته به موضوع محتوا، مدت زمان آن را مدیریت کنید تا برای مخاطب خستهکننده نباشد. این نکته نیز شایان ذکر است که تصاویر و ویدیو های سایت شما باید یونیک و دسته اول باشند تا گوگل آنها را با کیفیت بداند و به بهبود رتبه سایت شما کمک کند.
9. استفاده درست از تگ متا
Metadata اصطلاحی برای اطلاعاتی درباره یک داده است. آنها حاوی اطلاعات کلی مربوط به یک وب سایت هستند. تگ <meta> برای سند HTML متا دیتا ارائه میدهد. موتورهای جستجو با استفاده از اطلاعات موجود در این تگها میتوانند، به عنوان مثال، عنوان و توضیحات صفحه را در نتایج جستجو نمایش دهند.
درواقع محتویات تگ متا در صفحه نمایش داده نمیشود بلکه بر روی نحوه عملکرد و تفسیر صفحه تاثیر دارد. به عبارتی دیگر، متاتگ ها را ربات هایی مثل ربات گوگل میبینند تا بهتر صفحات سایت را درک کنند درحالی که کاربر آنها را مستقیم مشاهده نمیکند. عناصر داخل تگ <meta> معمولا شامل description, keywords, author, last modified و سایر متا دیتا است.
متا تگ ها مهم هستند زیرا بر نحوه ظاهر شدن سایت شما در نتایج و تعداد افرادی که تمایل به کلیک بر روی وب سایت شما دارند تأثیر دارند. متا تگ ها بخش مهمی از یک استراتژی سئو داخلی هستند. بنابر این بررسی کنید که آیا همه صفحات و محتوای شما دارای برچسب عنوان و توضیحات متا هستند یا خیر.
10.ویرایش و تغییر مطالب سایت به صورت دوره ای

همیشه به یاد داشته باشید که گوگل به محتواهای دسته اول و به روز اهمیت بسیاری می دهد. بنابراین باید همیشه محتواهای به روز و بهینه ای داشته باشید.
برای اینکار به صورت دوره ای محتواهای سایت خود را بروز نمایید و بعد از به روز رسانی به سرچ کنسول گوگل رفته و دوباره درخواست ایندکس صفحه سایت خود را بدهید تا موتور جستجوگر گوگل دوباره به آن صفحه از سایت شما سر بزند. برای بروز رسانی محتوا میتوانید عنوان آن را تغییر دهید و جای برخی پاراگرافها را عوض کنید و چند پاراگراف و عکس به متن خود اضافه کنید.
برای راهنماییهای بیشتر میتوانید از کارشناسان سئوی تیم ما مشاوره رایگان دریافت کنید و پاسخ سوالات خود را بیابید.

نکات تکمیلی سئو داخلی
در نهایت پس از طی کردن مطالب بالا حال نتایج سایت خود و نقاط ضعف و قوت آن را بررسی کنید. همیشه حواستان به خطاهایی که گوگل سرچ کنسول به شما نشان میدهد باشد. زیرا کاربر پسند بودن صفحه برای گوگل بسیار اهیمت دارد.
سرعت بارگذاری سایت شما نیز در سئو داخلی بسیار حائز اهمیت است بنابراین اگر سایتتان وردپرسی است، از افزونه های مناسبی برای این کار استفاده کنید یا اگر CMS اختصاصیست، این کار را به متخصصان سئودیجیکو بسپارید.
از کاربران در پایان مقاله خود بخواهید که کامنت گذاری نمایند و سوالات خود را مطرح کنند یا از تجربه های خود بگویند. این کار باعث می شود که کاربران با صفحات سایت شما تعامل بیشتری داشته باشند که برای بهینه سازی داخلی سایت شما مناسب است.
گوگل در سال 2105 شروع به افت دادن رتبه سایت هایی کرد که از نمایش موبایلی مناسبی برخوردار نبودند. پس سایت شما حتما باید ریسپانسیو یا واکنشگرا باشد تا مورد تایید گوگل قرار گیرد.
سئو داخلی و خارجی سایت شما باید توسط افرادی حرفهای و باتجربه انجام گیرد. زیرا هر عمل اشتباهی ممکن است به پنالتی شدن صفحه مدنظر شما منجر شود. ما در سئودیجیکو، این اطمینان را به شما میدهیم که سایت شما را در زمان تعیین شده به صفحه اول گوگل بیاوریم و از سایت شما پشتیبانی کنیم تا به راحتی بتوانید از رقبای خود پیشی بگیرید. هدف ما این است که شما بی دغدغه، کسب درآمد آنلاین را از سایت خودتان داشته باشید و از آن لذت ببرید. همچنین میتوانید همین الان با ما ارتباط برقرار کرده و از خدمات و مشاوره سئو رایگان ما بهرهمند شوید.
در پایان، لطفا هرگونه سوالی دارید همینجا کامنت بگذارید یا از صفحه تماس با ما، سوال خود را مطرح کنید؛ خوشحال میشویم نظرات شما عزیزان را بخوانیم. جادوی سئو را با سئودیجیکو تجربه کنید.
( سئو سایت ، سئو چیست ، موارد سئو داخلی ، نکات مهم سئو داخلی ، سئو داخلی سایت چیست ، با توجه به اصول سئو داخلی کدامیک از موارد زیر درباره متا تگ description درست است ، سئو on page ، کلمات کلیدی ، سئو داخلی و خارجی چیست ، نکات مهم سئو داخلی ، چگونه سئو را افزایش دهیم ، موارد سئو داخلی ، افزایش سئو سایت رایگان ، چهار مورد از روش های بهبود سئو در سایت را بگویید ، سئو آن پیج ، آموزش سئو on page ، موارد سئو داخلی )